Własny biznes,
moje wielkie marzenie

Poznaj nasz perfekcyjnie skomponowany i sprawdzony model franczyzowy w Da Grasso.

logo

Zostań franczyzobiorcą

Wypełnij formularz, a my skontaktujemy się z Tobą!Wypełnij formularz

Dlaczego warto dołączyć do Da Grasso?

Siła doświadczenia
Posiadamy wiedzę płynącą z ponad 27 lat obecności na rynku.
Ugruntowana pozycja na rynku
Prowadzimy blisko 200 lokali w całym kraju i nieustannie rozwijamy sieć miejscowości z dostępem do naszej oferty.
Pewność prowadzenia biznesu
Ponad 70% franczyzobiorców współpracuje z nami już ponad 10 lat.
Rozpoznawalność wśród konsumentów
Ponad 82% Polaków zna Da Grasso, a niemal co drugi badany spontanicznie wymienił nazwę marki.
Wsparcie na każdym etapie współpracy
Niezbędna pomoc już od momentu podjęcia decyzji o uruchomieniu pizzerii.

Co oferujemy

Poznaj korzyści dla franczyzobiorcy
Da Grasso

Działasz pod silną marką

  • Największa sieć franczyzowa pizzerii w Polsce!
  • Ponad 27 lat na rynku
  • Duża rozpoznawalność marki
  • Współpraca z dużymi partnerami:

Gwarancja bezpieczeństwa

  • Umowa Franczyzowa na czas nieokreślony
  • Ponad 100 Franczyzobiorców prowadzi swoje lokale dłużej niż 10 lat
  • Przejrzyste warunki współpracy (bez gwiazdek i klauzul drobnym drukiem)
  • Niezależnie od zmieniających się trendów, pizza to od lat ulubione danie Polaków

Pełne wsparcie i szkolenia

  • Analiza umów najmu i lokalnego potencjału
  • Wsparcie prawne i przy procedurach administracyjnych
  • Strategia działań lokalnych i wsparcie na każdym etapie współpracy
  • Infrastruktura technologiczna – wsparcie naszego działu IT
  • Raporty analityczne – możesz liczyć na wsparcie naszego działu analiz
  • Wyposażenie lokalu

Strategia marketingowa

  • Pakiety materiałów marketingowych do lokalu dopasowane do indywidualnych potrzeb
  • Materiały promocyjne – dział sprzedaży

Centralny system zakupów

  • Dostarczymy Ci wszystko, czego potrzebujesz do przygotowania idealnej pizzy dla klientów
Pizzeria Da Grasso

Jak zostać franczyzobiorcą?

1
Zgłoszenie kandydatury
Wypełniasz krótki formularz aplikacyjny nastronie internetowej, a my rozpoczynamy błyskawiczną procedurę weryfikacji wniosku.
2
Kontakt z koordynatorem
Przedstawiciel Da Grasso kontaktuje się z Tobą telefonicznie, aby potwierdzić chęć nawiązania współpracy z naszą siecią i zaprezentować podstawowe informacje dotyczące dalszych kroków.
3
Zapoznanie z ofertą
Nasz przedstawiciel podczas rozmowy telefonicznej przedstawia Ci pełną ofertę dotyczącą współpracy z Da Grasso i odpowiada na wszystkie pytania związane z dalszymi procedurami.
4
Poszukiwania lokalu
Razem z działem rozwoju Da Grasso znajdujemy idealny lokal pod Twoją restaurację. Przy wyborze kierujemy się potencjałem sprzedażowym miejsca analizą rynku lokalnego i stanem technicznym budynku.
5
Podpisanie umowy franczyzowej
Omawiamy wszelkie szczegóły związane z naszą współpracą, przygotowujemy plan dalszych działań oraz sporządzamy umowę, niezbędną do prowadzenia dalszych działań.
6
Budowa restauracji
Rozpoczynamy prace projektowe i remontowe Twojej restauracji, aby spełnić wszelkie wymagania związane z prowadzeniem restauracji w ramach
Da Grasso i zbudować atrakcyjność miejsca w oczach potencjalnych klientów.
7
Opracowanie planu działania
Przygotowujemy dla Ciebie kompleksową, personalizowaną strategię działań marketingowych, uwzględniającą zarówno działania sprzedażowe, promocyjne i wizerunkowe.
8
Rekrutacja zespołu
Pomagamy Ci w zbudowaniu zaufanego i kompetentnego personelu do Twojej restauracji. Zaangażowany zespół to jeden z elementów niezbędnych do wykreowania pozytywnej atmosfery miejsca, która przekłada się na większe grono zadowolonych i stałych klientów.
9
Niezbędne szkolenia
Rozpoczynasz cykl szkoleń, które pozwolą Ci jeszcze lepiej zrozumieć specyfikę pracy w branży gastronomicznej. Odbywają się one zarówno bezpośrednio w restauracji Da Grasso, jak i w naszej centrali, z przedstawicielami poszczególnych działów: marketingu, sprzedaży, jakości, analiz i IT.
10
Wielkie otwarcie!
Dogrywamy ostatnie szczegóły, otwieramy pizzerię Da Grasso, a Ty otwierasz nowy rozdział swojej kariery! Nasza wspólna droga dopiero się rozpoczyna – jesteśmy zespołem, który aktywnie uczestniczy w życiu Twojej restauracji.

Czujesz, że z tej mąki będzie pizza?

Skontaktuj się z naszym koordynatorem i rozpocznij swoją przygodę z Da Grasso!

Dołącz do nas!

Czego oczekujemy

Nie ukrywamy, koszty nie są małe. Ale z nami to pewna inwestycja.

Minimalna wartość inwestycji

Szacowana minimalna wartość inwestycji wraz z wyposażeniem i uruchomieniem lokalu rozpoczyna się od kwoty 250 000 zł.

Opłata licencyjna

Opłata licencyjna wynosi 12 000 zł netto.

Opłata franczyzowa

Opłata franczyzowa, niezależna od obrotów, wynosi w przedziale od 1610 do 2105 zł netto, w zależności od wybranego pakietu menu.

Opłata marketingowa

Stała opłata marketingowa wynosi 700 zł netto i jest niezależna od obrotu.

logo

Dlaczego
Da Grasso?

Jesteśmy największą siecią franczyzową pizzerii w Polsce, działającą już od ponad 27 lat. Nasza marka cieszy się dużą rozpoznawalnością, a niemal co drugi Polak spontanicznie wymienił markę
Da Grasso.

Szczypta ciekawostek

W 2022 roku sprzedaliśmy ponad...
5 mlnpizz

Nasze sukcesy i inicjatywy

Jesteśmy częścią międzynarodowego koncernu ORKLA, w skład której wchodzi ponad 800 pizzerii

Nasza strona internetowa została doceniona w prestiżowym konkursie Mobile Trends Award

Prowadzimy warsztaty “Mały Kucharz”

Nasi Franczyzobiorcy zdobywają nagrody w wewnętrznych programach certyfikacyjnych

…a poza tym jesteśmy tak zgrani, jak dodatki do pizzy, czyli… pysznie!

Tworzymy zgrany zespół, który wspólnie prowadzi biznes w ramach największej franczyzowej sieci pizzerii w Polsce. Nasze relacje budujemy i wzmacniamy podczas spotkań regionalnych oraz wspólnych wyjazdów.

Dołącz do nas

i spełnij swoje marzenie o własnej gastronomii!

FAQ

Z czym to się je?
Jaki muszę mieć minimalny kapitał, aby otworzyć pizzerię Da Grasso?
Czy wymagane jest doświadczenie w branży HoReCa (hotelarskiej, restauracyjnej, cateringowej)?
Czy warunkiem rozpoczęcia współpracy jest posiadanie własnego lub wynajętego lokalu?
Czy umowa franczyzowa pozwala na prowadzenie większej ilości restauracji?
Jak przebiega i ile trwa proces rekrutacyjny kandydata na franczyzobiorcę?
Jak będzie wyglądać wsparcie ze strony Da Grasso?

Adres90-753 Łódźul. Żeligowskiego 8/10

Adres korespondencyjny90-753 Łódźul. Gen. Żeligowskiego 8/10 bud. "A", V piętrobiuro czynne od poniedziałku do piątku w godz. 8-16

Sekretariattel.: 509 910 000e-mail: sekretariat@dagrasso.pl

Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Da Grasso Sp. z o.o., 90-753 Łódź, ul. Żeligowskiego 8/10, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców KRS przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem: 0000270637. Dane przetwarzane są wyłącznie w celu ustosunkowania się i udzielenia odpowiedzi na Pana/Pani korespondencję, jak również w celu archiwizacji korespondencji. Podanie danych jest dobrowolne. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych, ich poprawiania oraz prawo usunięcia danych w każdym czasie. Wszelkich informacji w zakresie stosowanych przez nas zasad ochrony prywatności znajdziesz tutaj Pani / Pana dane osobowe będą przetwarzane w celu przeprowadzenia czynności zmierzających do zawarcia umowy o współpracę franczyzową.

Wszelkie prawa zastrzeżone przez DaGrasso Sp. z o.o