Pokrywamy do 50% kosztów
otwarcia Twojej Restauracji!

Poznaj atrakcyjne warunki naszej Nowej Umowy Franczyzowej, które nasi Eksperci zoptymalizowali dla Twojego sukcesu.

logo

Zostań Franczyzobiorcą

Wypełnij formularz, a my skontaktujemy się z Tobą!Wypełnij formularz

Dlaczego warto wybrać franczyzę Da Grasso?

Od 29 lat budujemy nasz know-how, optymalizujemy procesy oraz – przede wszystkim – dbamy o smak i jakość rozpoznawalne w całej Polsce.

Z naszymi Franczyzobiorcami dzielimy się wiedzą, doświadczeniem i sprawdzonym, w pełni polskim modelem biznesowym, który pozwala prowadzić stabilne biznesy oraz osiągać zysk.

Już dziś dołącz do największej sieci pizzerii w Polsce i poprowadź swój biznes z pełnym wsparciem Ekspertów.

Jesteśmy częścią międzynarodowego koncernu ORKLA, w skład której wchodzi ponad 800 pizzerii.

Nasi Franczyzobiorcy zdobywają nagrody w wewnętrznych programach certyfikacyjnych.

Dołącz do największej sieci franczyzowych pizzerii w Polsce!

Co zyskujesz jako Partner Da Grasso?

Silną i rozpoznawalną markę

  • Jesteśmy największą siecią franczyzowych pizzerii w Polsce – niemal 200 restauracji!
  • Działamy na polskim rynku od ponad 29 lat
  • Ponad 82% Polaków zna Da Grasso
  • Współpracujemy z największymi, rozpoznawalnymi Partnerami

Stabilny biznes

  • Umowa franczyzowa na przejrzystych warunkach
  • Ponad 70% Franczyzobiorców prowadzi swoje lokale dłużej niż 10 lat
  • Da Grasso zainwestuje w otwarcie Twojej restauracji do 50% kosztów początkowych - bo wierzymy w nasz biznes i Twój sukces!
  • Pizza zajmuje 2, 3 i 4 miejsce w TOP najczęściej zamawianych dań wg raportu pyszne.pl

Zaufanego Partnera

Nasi Eksperci razem z Tobą:

  • Wytypują miejsce o największym potencjale obrotu
  • Znajdą odpowiedni lokal i wezmą udział w negocjacji umowy najmu
  • Przygotują projekt restauracji i wezmą udział w jego realizacji
  • Zaplanują strategię działania – od przystosowania lokalu, przez zaplanowanie otwarcia, po działania aktywizujące Gości
  • Będą czuwać nad optymalizacją funkcjonowania Twojej restauracji

Zoptymalizowane procesy

  • Stałe wsparcie operacyjne, od szkoleń po zarządzanie kryzysowe.
  • Przepisy na nasze pyszne pizze i dania!
  • Optymalizację kosztów. Korzystne ceny półproduktów dzięki naszemu łańcuchowi dostaw.
  • Sprawdzony system dostaw i zamawiania produktów
  • Wsparcie promocyjno-marketingowe

Technologię

  • Stronę www.dagrasso.pl, na której Twoi Klienci złożą zamówienie już w dniu otwarcia restauracji
  • Call Center zapewniające maksymalną efektywność obsługi i przyjmowania zamówień
  • Portal Franczyzobiorcy

Typ restauracji dobrany do miejsca i możliwości

  • Klasyczna restauracja Da Grasso
  • Da Grasso Ekspres – zamówienia wyłącznie z dostawą, na wynos lub z odbiorem osobistym
  • Każde Da Grasso może zostać wzbogacone o ofertę pizzy na kawałki

Przeczytaj, jak krok po kroku zostać Franczyzobiorcą Da Grasso.

1
Zgłoszenie kandydatury
Wypełniasz krótki formularz na naszej stronie, a my natychmiast zajmujemy się weryfikacją Twojej aplikacji.
2
Kontakt z Ekspertem
Jeden z ekspertów Da Grasso zadzwoni do Ciebie, aby potwierdzić Twoje zainteresowanie współpracą i przedstawić najważniejsze informacje o kolejnych etapach i przebiegu procesu rekrutacji.
3
Zapoznanie z Nową Ofertą Franczyzową
Podczas rozmowy szczegółowo omówimy warunki współpracy, odpowiemy na Twoje pytania i wyjaśnimy wszystkie kluczowe aspekty dotyczące franczyzy Da Grasso.
4
Poszukiwanie lokalu
Wspólnie z naszym działem rozwoju m.in. przeanalizujemy rynek przy użyciu zaawansowanych narzędzi technologicznych i ocenimy potencjał wybranej lokalizacji, aby wybrać najlepsze miejsce dla Twojej restauracji.
5
Podpisanie umowy
Na tym etapie doprecyzujemy szczegóły współpracy, ustalimy plan działania, pomożemy w podpisaniu umowy najmu, a także przygotujemy i sfinalizujemy umowę – to kluczowy moment, który otwiera drogę do realizacji Twojego biznesu.
6
Przygotowanie restauracji
Rusza projektowanie i adaptacja lokalu – od remontu po aranżację przestrzeni. Wszystko po to, aby Twoja restauracja spełniała najwyższe standardy Da Grasso i przyciągała Gości już od pierwszego dnia.
7
Strategia działania
Stworzymy kompleksowy plan marketingowy – połączymy działania promocyjne, sprzedażowe i wizerunkowe, aby Twój lokal od początku cieszył się dużym zainteresowaniem.
8
Rekrutacja zespołu
Pomożemy Ci znaleźć i przeszkolić zespół, który stanie się sercem Twojej restauracji. Profesjonalna, zaangażowana załoga to fundament sukcesu i gwarancja zadowolenia Gości.
9
Szkolenia i wdrożenie
Weźmiesz udział w intensywnych szkoleniach – zarówno w naszych restauracjach, jak i centrali Da Grasso. Wprowadzimy Cię w tajniki zarządzania, marketingu, sprzedaży, obsługi Klienta i wielu innych.
10
Wielkie otwarcie!
Dopinamy ostatnie szczegóły i następuje otwarcie drzwi. Pierwsi Goście przechodzą przez próg Twojej restauracji, Ty oficjalnie stajesz się członkiem rodziny Da Grasso, a my wspieramy Cię na każdym kroku, aby wspólnie budować sukces Twojego biznesu.

Da Grasso to więcej niż franczyza – to sprawdzony sposób na biznes w gastronomii.

Dzięki naszym rozwiązaniom, Partnerzy mogą w optymalnych warunkach poprowadzić pracę swojej restauracji zanim otworzą się jej drzwi!

Wierzymy w nasz biznes, dlatego teraz Da Grasso pokrywa do 50% kosztów początkowych Twojej Restauracji!

Wypełnij formularz i poznaj szczegóły naszej Nowej Oferty Franczyzowej!

Wypełnij formularz

Nowa Oferta Franczyzowa

to między innymi:

Inwestycja początkowa

Szacowana minimalna wartość inwestycji w otwarcie restauracji to:
  • od ok. 200 tyś. zł dla lokalu Ekspres
  • od ok. 300 tyś. dla klasycznej Restauracji

Jednorazowa opłata licencyjna

Opłata wynosi 12 000 zł netto.

    Stała prowizja

    ~6.5% od zamówień przez Call Center i na www.dagrasso.pl

      Brak stałej opłaty franczyzowej

      dla Nowych Umów Franczyzowych.

        Jednolita opłata marketingowa

        Stała, miesięczna opłata wynosi 2000 zł netto i jest niezależna od obrotu.

          Poznaj szczegóły

          Nasz Ekspert w trakcie rozmowy przedstawi wszystkie szczegóły dotyczące Nowej Oferty.
            logo

            FAQ

            Pamiętaj, że nasz Ekspert odpowie na każde Twoje pytanie związane z franczyzą Da Grasso.
            Jaki muszę mieć minimalny kapitał, aby otworzyć pizzerię Da Grasso?
            Czy wymagane jest doświadczenie w branży HoReCa (hotelarskiej, restauracyjnej, cateringowej)?
            Czy warunkiem rozpoczęcia współpracy jest posiadanie własnego lub wynajętego lokalu?
            Czy umowa franczyzowa pozwala na prowadzenie większej ilości restauracji?
            Jak przebiega i ile trwa proces rekrutacyjny kandydata na franczyzobiorcę?
            Jak będzie wyglądać wsparcie ze strony Da Grasso?

            Postaw na sprawdzony biznes

            i otwórz swoją restaurację Da Grasso!

            Adres91-402 Łódźul. Pomorska 106

            Adres korespondencyjny91-402 Łódźul. Pomorska 106biuro czynne od poniedziałku do piątku w godz. 8-16

            Sekretariattel.: 509 910 000e-mail: sekretariat@dagrasso.pl

            Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Da Grasso Sp. z o.o., 91-402 Łódź, ul. Pomorska 106, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców KRS przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem: 0000270637. Dane przetwarzane są wyłącznie w celu ustosunkowania się i udzielenia odpowiedzi na Pana/Pani korespondencję, jak również w celu archiwizacji korespondencji. Podanie danych jest dobrowolne. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych, ich poprawiania oraz prawo usunięcia danych w każdym czasie. Wszelkich informacji w zakresie stosowanych przez nas zasad ochrony prywatności znajdziesz tutaj Pani / Pana dane osobowe będą przetwarzane w celu przeprowadzenia czynności zmierzających do zawarcia umowy o współpracę franczyzową.

            Wszelkie prawa zastrzeżone przez DaGrasso Sp. z o.o